måndag 23 februari 2009

Det tror jag inte på

Läste just denna bloggen och tänkte att nej just, helt rätt.
En sak jag inte tror på är light-produkter, eller tror och tror, men jag tror att man blir fet av sånt.
Finns det bara lätta och inte bregott på lunchrestaurangen så tar jag bara brödet, inget fusksmör. Viktväktarnas färdigmat har jag sett tidigare kolleger äta, de smååt ganska mycket efteråt för de blev ju inte mätta av fuskmaten.
Nej riktig mat ska det vara, men i lagom mängd.

tisdag 17 februari 2009

Saker jag inte förstår i lokaltrafiken, osorterat

Nu kommer nog många tro att jag är en sönderstressad 08:a, som stressar runt hela dagarna, men det är snarare tvärtom, dvs jag stressar inte. Men om jag ska förflytta mig från A till B så vill jag göra det så snabbt och smidigt som möjligt; kan jag komma till och från jobbet på 30 min istf en timme så uppskattar jag det.
En del av nedanstående visar nog på att jag inte stressar (jag springer aldrig till bussen tex).

Nåväl, här kommer en lista på en del beteenden som jag inte har någon förståelse för:
- Folk som ställer sig upp innan bussen/T-banan/pendeltåget/etc stannat - Vad är grejen med det? De verkar ju inte ha bråttom när de väl kommit av fordonet.
- Folk som ställer sig på "hindrande" platser, tex precis där man går på eller av rulltrappan - Varför? Tror de att folk blir mindre stressade av sånt?
- Folk som hindrar andra från att komma av T-banan/pendeltåget/etc - Hur kan det inte vara uppenbart att om man släpper av alla som ska av snabbt så kommer man in snabbare och därmed avgår fordonet tidigare? Vill de inte komma fram så snabbt som möjligt?
- Folk som springer till bussen/T-banan/etc i rusningstrafik - Hur kan det vara så viktigt att komma på just den avgången när nästa fordon kommer om max en minut?
- Folk som bänder upp dörrarna till T-banan etc för att hinna med just den avgången i ett proppfullt tåg, när nästa ligger direkt efter - Det försenar antagligen det tåget så mycket att de kommit fram vid samma tid eller tom tidigare om de bara skitit i det och tatt nästa tåg istället.
- Folk som sitter på "yttersätena" - Vad är nöjet med att ha folk trasslande in sig till "innersätena", sparka på ens smalben och nästan trilla på en pga tågrörelser?
- Folk som tvekar lite att kliva upp på rulltrappan och sen när de väl vågar kliva på så tar de ett eller två steg upp innan de stannar, sen när de går av tar de också ett par kliv i "trappan" - Bara obegripligt, det är så vanligt att man inte kan skylla det på att det är rulltrappeovana "lantisar".
- Folk som nödvändigtvis ska gå av bakåt i bussen även vid ändhållplatsen - De flesta bussar i Stockholm har ingen dörr längst bak, det är inte direkt svårt att lista ut att det är effektivare om en större andel av passagerarna går av framåt än bakåt.
- Busschaufförer som vägrar använda bussfilen - VAD är grejen???
- Busschaufförer som gasar/bromsar - Jag har läst att SL satsat på utbildning i ekonomisk körning, men är det en promille som klarar av att läsa trafiken längre än 100 m? Jag är skeptisk.
- SL:s system med att relativt ofta ha tex rulltrappor på "fel sida" - Eftersom man helst håller till höger blir det knasigt när det som vid Odenplan går en uppåtgående rulltrappa till vänster, rullbanden vid Fridhemsplan är ett annat exempel (rullbanden vid T-centralen eller rulltrapporna vid Ringen är exempel på där det fungerar bättre.)
- Varför i helvete ska man alltid måsta ta sig till T-centralen vart man än ska i Stockholm? - Nå, det blev lite bättre iom Tvärbanan, men bra är det fan inte!

Nu känner jag att jag börjar snea till, så kanske dags att sluta. Fortsättning kanske följer...

tisdag 3 februari 2009

Bloggtips

Idag läste jag detta och tyckte det var bra skrivet, det hänvisar i.o.f.s. till en annan blogg och menar att den är bra, men jag tycker att ämnet förfinats, destillerats, raffinerats, eller nåt.
Handlar om skolidrottens särställning som skolämne.
Hon skriver ofta väldigt bra annars också tycker jag så ta er en titt vetja. :-)

söndag 1 februari 2009

Kroki

Dessa kommer att dyka upp på http://mohsart.se/art senare, men eftersom jag inte fått till kodningen ännu så lägger jag dem här, det är kroki från 90-talet, 1-5 min per teckning.